MALZEMELER:
3 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşıgı sirke
aldıgı kadar un
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
yarım kilo ceviz içi
bir kilo nişasta
YAPILIŞI:
malzemelerin hepsini bir kabın içersinde kulak memesi yumuşaklıgında hamur elde edene kadar yoğurun. hamurları ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlıyalım.Biraz beklettikten sonra nişastayla hamurları açalım.10 yufkayı üst üste koyarak merdaneyle tepsi büyüklüğünde açalım. her 10 katına ceviz içini serpelim.bu şekilde 5 kat 10'lu olarak hazırlayalım.170 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim.şerbetini baklava pişerken hazırlayalım.baklava sıcakken şerbetide sıcak olarak dökelim.
ŞERBETİ: 6 su bardağı şeker
7 su bardağı su
1 dilim limon
5 yorum:
Her yeni ay doğuşunda bakarım ben göklere,
Şahit olurum bizi gören binlerce meleklere,
Girerler anne gibi şefkatle,en katı yüreklere.
Bilmem ki melekler annemidir...anneler günün kutlu olsun
canım seninde anneler günün kutlu olsun..
baklavada çok nefis duruyor..bir gün bende isterim;)
ellerine sağlık.
anneler günün kutlu olsun derken tatlıyı da unutmadan geçmeyeyim, harika olmuş ellerine sağlık canım
sevgiler
canım tatlın nefis görünüyor...annemi hatırladım birden......onunkine benziyor..ellerine sağlık...
anneler günün kutlu olsun...
yüksel abla ellerine sağlık senin baklavanın tadını bildiğim için sölenecek bişeyde bulamıyorum süper oluyo çünkü görüntüde harika..yeni tariflerini bekliyorum..Başarılar
Yorum Gönder